Frank Fritschy

Frank Fritschy

Tuinontwerper

Geïnspireerd door het opzienbarende boek van Louis le Roy: ‘Natuur inschakelen, natuur uitschakelen’ ontwierp Frank Fritschy in 1975 zijn eerste tuin. Hij koos echter voor een carrière als concertzanger en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Naast het geven van concerten in Zuid-Amerika, Rusland, en Europese steden als Athene, Barcelona, Berlijn, Rome, Sofia en Parijs maakte hij tien jaar later een ontwerp voor zijn eerste eigen tuin.

Toen hij aanvragen kreeg voor verdere ontwerpen besloot hij zijn liefde voor het tekenen van tuinen een meer professioneel karakter te geven door op Larenstein (University of applied sciences) Tuin- en Landschapsarchitectuur te gaan studeren. In 2007 ontwierp hij een tuin voor de partnerstad Arnhem op de Bundes Gartenschau in Gera. In de korte periode van 2010 tot 2015 ontwierp hij maar liefst meer honderd projecten  uiteenlopend van kleine voortuinen tot grote privétuinen van meer dan 6000m2 .

In 2009 schreef hij het boek ‘Ontwerp je huis, tuin en keuken met Google SketchUp’ dat bij uitgeverij Bruna is verschenen en waar hij ontwerpstudenten en andere geïnteresseerden vertrouwd maakt met een veel gebruikt softwareprogramma om 3D presentaties te maken.

Ondertussen werkte Fritschy aan zijn eigen project Viller the Garden waar hij op 2000m2  de mogelijkheid heeft om vertrouwd te raken met een groot assortiment aan planten. Door zijn liefde voor de Arts & Crafts periode maakt hij bijzondere beplantingsplannen waar hij vertrouwde planten uit een ver verleden combineert met sterke lang bloeiende nieuwe introducties. Om het milieu te sparen kijkt hij verder naar de mogelijkheden om materialen her te gebruiken (upcycling).

Frank Fritschy ontwerpt tuinen in zowel Nederland als Duitsland.

Dorothee Dahl

Dorothee Dahl

Coach en auteur

Dorothee Dahl, is de dochter van de Duitse schrijver, journalist en tuinier Jürgen Dahl (1929-2001). Zij  werkt als docent, coach en schrijver in Nederland en Duitsland. Sinds 2001 schrijft en werkt ze regelmatig samen met uitgeverij Cadmos: ze schrijft en vertaalt boeken over dieren en huisdieren. In 2010 schreef zij Good times with older dogs, een boek over ouder wordende honden, wat in het Engels vertaald werd.

Dorothee is graag onderweg met haar honden, maar als er een minuutje tijd overblijft dan harkt ze met plezier de gravelpaden. Tijdens de open tuindagen ontvangt zij de gasten in het tuincafé met verrukkelijk gebak en lekkere koffiespecialiteiten.