Antechamber

D e Antechamber (voorruimte) is een kleine tuinkamer tussen de Entrance Court, de Long Border en het hoofdterras. Het verbindt de frisse witte lente bloesem van de entree met de kleurrijke bloemen van de hoofdborder in de zomer.

Ontworpen als kruidentuin

De Antechamber was oorspronkelijk bedoeld als kruidentuin  dichtbij de keuken. Er staan nog steeds kruiden, prachtig vervlochten met heesters en andere overblijvende planten. Een echte blikvanger is de enorme rozemarijn op de hoek van het huis. Deze overleefde koude winters vanwege de zanderige grond en haar zonnige plaats tegen de muur van het huis.

“Iedere plek in de tuin moet de nieuwsgierigheid prikkelen om elk hoekje ervan te willen verkennen”
FRANK FRITSCHY

De schaduw, geboden door de 1.80 meter hoge omheining, maakt dit een interessante plaats om heel verschillende planten te herbergen. Het middelpunt wordt gevormd door mooie struiken als een oude Chinese toverhazelaar (Hamamelis mollis), een Himalayaanse kamperfoelie (Leycesteria formosa) en een Escallonia ‘Iveyi’. Ter completering heb ik gezocht naar interessante bladstructuren en deze gevonden in een mix van groenblijvende en bladverliezende planten. Een echte highlight is the spectaculaire bloei van de klimroos ‘Schneewittchen’  in juni.

Bundes Gartenschau 

Als ‘Point de Vue’ heb ik een betonnen bank geplaatst : dit is een prototype van een bank die ik heb ontworpen voor de ‘Klompendans Tuin‘ op de BUGA (tweejarige tuinbouw- en hovenierskunstexpositie voor de Bondsrepubliek Duitsland) in Gera in 2007. Arnhem is een partnerstad van Gera. In deze tuin plaatste ik tiptoe-gewijs meer dan vijftig rode klompen en noemde het project ‘Klompendans’. De rode klompen waren een echte eye-catcher en werden voortdurend gefotografeerd. De bank hier in Viller the Garden heeft de gestileerde vorm van een klomp.

Vanuit de Antechamber ziet men ook een glimp van de American Garden. Ik vind, dat iedere positie in de tuin de nieuwsgierigheid moet wekken om elk plekje ervan te willen verkennen.