Keuken

De keuken is ook als 3D-model te zien in mijn boek Ontwerp je huis, tuin en keuken met Google SketchUp uit 2007. Het boek had zeer veel succes en werd herdrukt in  2009. De trailer is te zien op YouTube.

De hele keukeninrichting werd uiterst nauwgezet weergegeven als 3D-model, inclusief Henry Kloss’ klokradio als absolute topper. Henry Kloss (1929-2002) was een prominent Amerikaans audiopionier en ontwerper, en zijn model Three klokradio is nog steeds verkrijgbaar (zie hieronder).

Houtkachel

‘s Winters wordt de keuken verwarmd door een houtkachel. Eerder stookten we een Wodke Cooky: een prachtig ontworpen kachel, maar niet echt geschikt om hierop ook maaltijden te bereiden.Wij vervingen deze door een Lohberger houtkachel waarop we heel goed kunnen koken en brood bakken. Daarbij vinden we het belangrijk biologische en lokale producten te gebruiken.’s Avonds sluiten we de houten luiken om de warmte binnen te houden.

Henry Koss’ schitterende wekkerradio is nog steeds verkrijgbaar.
SketchUp model: Frank Fritschy

Vrienden treffen

De keuken is op koude winteravonden ook de belangrijkste plaats in huis. Het is er altijd warm en gezellig en bij uitstek de plaats om te genieten van onze maaltijden en om er onze vrienden en buren te treffen die spontaan binnen vallen.

Vanuit de keuken kom je direct op het hoofdterras: ideale plek om in de ochtendzon te genieten van ons ontbijt of van de koffiepauze! Vooral in de lente is het heerlijk om onder het dak van de haardhoutopslagplaats te gaan zitten en de eerste zonnestralen op je gezicht te voelen.