Ontwerpbureau

Vanuit het bureau heeft Fritschy een prachtig uitzicht, niet alleen over de tuin maar ook over het omliggende landschap. Hier werkt hij aan zijn ontwerpen en beplantingsschema’s. En met de tuin voor de deur heeft hij steeds de mogelijkheid om te bekijken of een bepaalde plant geschikt is voor de tuin van een opdrachtgever.

SketchUp book

Op deze werkplek schreef ik ook mijn boek Ontwerp je huis, tuin en keuken met Google SketchUp, en maakte er ook de layout voor. Het boek is gepubliceerd bij Bruna in 2009. Op YouTube staat een trailer van dit boek, die al meer dan 80.000 maal bekeken werd.

In mijn presentaties voor cliënten gebruik ik een unieke stijl van digitaal ontwikkelde beelden waar ik handgetekende elementen aan toevoeg.

Buga 2007 in Gera

Sinds 2010 heb ik in mijn bureau meer dan honderd tuinen ontworpen. De ontwerpen variëren van kleine kleine voortuinen tot grote percelen. Vaak wordt mij ook gevraagd een beplantingsplan te maken. Hierin mix ik graag vanouds beproefde planten met nieuwe lang bloeiende overblijvende planten. Ook  ontwierp ik hier de ‘Arnhem Garten’ voor de BUGA 2007 (Duitse tuinen expositie) in Gera.

Muziek

Aangrenzend aan de studio ligt de kleine bibliotheek. Hier staan mijn encyclopedieën van planten en bloemen en mijn boeken over tuinarchitectuur en tuinhistorie. Hier krijg ik dan ook mijn inspiratie vandaan. Tussendoor speel ik graag piano. Mijn voorkeur gaat uit naar Franse componisten als Debussy en Ravel. Verder ben ik gek op muziek van de drie magische M’s: Mozart, Mendelssohn en Mahler.